Onze Savannahs in het exclusieve, Nederlandstalige boek over de Savannah kat!

Er is een prachtig en zeer compleet boek over de Savannah kat verschenen! En wat dit boek voor ons extra speciaal maakt: onze Savannahs staan erin!

Als Savannah fokker mocht ik een bijdrage leveren aan dit mooie en informatieve boek over dit geweldige ras door over mijn ervaringen met het ras te delen en door de teksten te voorzien van mijn op- en aanmerkingen. Ik vond dit al erg leuk en leerzaam om te doen, maar als klapper op de vuurpijl mocht ik ook nog met een aantal van onze katten naar de fotostudio van dierenfotograaf Anita Giskes om een aantal van onze Savannahs vast te laten leggen. Whonix, één van de kittens die mee was naar de fotoshoot, is zelfs uitgekozen als één van de covermodellen en prijkt nu – ter hoogte van de S – op de voorzijde van dit schitterende boek!

Het boek is samengesteld en geschreven door Cindy Schwering, die al meerdere succesvolle dierenboeken op haar naam heeft staan. De Savannah kat is een prachtig boek geworden waarin je werkelijk alles leest over het ontstaan, over de verschillende generaties en over het karakter en het gedrag. Ook wordt er aandacht besteed aan de serval en de invloed van deze Afrikaanse voorouder op de eerste en latere generaties. Het boek maakt goed duidelijk wat een Savannah nodig heeft om gezond en gelukkig te blijven en voorziet de (toekomstig) eigenaar hierin ook van allerlei praktische tips. Daarnaast komt uiteraard ook het uiterlijk uitgebreid aan de orde, alsook de aanschaf, verzorging, voeding en zelfs het fokken en tentoonstellen van Savannahs.

Het informatieve en fraai vormgegeven boek is voorzien van heel veel mooie foto’s en is een aanwinst voor iedereen die meer wil weten over dit geweldige ras!

Het boek De Savannah kat (ISBN 978-90-811330-5-0) heeft een groot, liggend formaat (± 30 cm x 23 cm), telt 152 pagina’s en kost € 45,- en is nu overal verkrijgbaar!

Auteur: Cindy Schwering
Vormgeving: Nelleke Dikkerboom
Fotografie: Anita Giskes en Carolien van Schie